News


 
 
 
 
 
 

Liepājas koncertzāle “Muzeju naktī” aicina uz imersīvās skaņas degustāciju

08. MAY

2023


Sestdien, 13. maijā “Muzeju nakts” ietvaros Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” apmeklētājiem būs atvērta no plkst. 20.00 līdz 01.00, aicinot liepājniekus un pilsētas viesus atklāt šī gada moto “Dzīvo radoši!” caur skaņu mākslas pasauli. Pasākuma centrālais notikums būs iespēja pieredzēt Platona Buravicka imersīvās jeb telpiskās skaņas instalāciju “Sevis meklējumos”.

Uz koncertzāles Lielās zāles skatuves atradīsies organizācijas “Dirty Deal Audio” izbraukuma telpiskās skaņas kupols ar 21 vienmērīgi izvietotu skaļruni. Iekļūstot imersīvās skaņas instalācijā un tajā pārvietojoties, apmeklētāji varēs “nodegustēt” un pilnībā iegremdēties trīsdimensionālā skaņas telpā – piedzīvot jaunu kolektīvās klausīšanās pieredzi. Instalāciju vienlaikus varēs piedzīvot aptuveni 25 cilvēki.

Instalācija “Sevis meklējumos” ir komponista Platona Buravicka vairāk nekā piecu gadu telpiskās skaņas un ambisonikas tehnikas pētīšanas darba rezultāts, kurā iekļauti sevis meklēšanas eksperimenti, atradumi, ka arī fragmenti no skaņdarbiem “Rütteln Zeite” (2016), “Aizmirsto atmiņu pulēšana” (2019), “Spin” (2022), “Zem mīlestības patvēruma” (2023).

Imersīvā skaņa ir revolucionārs medijs mūzikas jomā, kas pēdējās dekādes laikā straujiem soļiem pārņem mūsu ikdienu. Aiz šī termina slēpjas inovatīvas metodes akustiskās virtuālās realitātes radīšanai un fiziskās skaņas telpas atdarināšanai. Telpiskās skaņas metodes fundamentāli maina audio producēšanas un muzikālā satura radīšanas principus – no skaņas ierakstīšanas līdz pat priekšnesumiem.

Kopš 2011. gada organizācija “Dirty Deal Audio” (DDA) rīkojusi neskaitāmus Latvijas un Baltijas valstu neatkarīgās mūzikas koncertus un tīklošanās pasākumus un nodarbojas ar mūzikas ierakstu izdošanu un jaunās mūzikas popularizēšanas aktivitātēm. DDA piedalās imersīvās skaņas formātu izmantošanas veicināšanā, organizējot radošās darbnīcas un lekcijas, klausīšanās seansus un koncertprogrammas. 

Pēc imersīvās skaņas degustācijas koncertzāles apmeklētāji aicināti aplūkot Latvijas Dizaineru savienības izstādi “Klusuma dabas” mākslas telpā “Civita Nova”. Pasākuma laikā būs atvērta arī kafejnīca “Čello”, kurā varēs iegādāties gan dzērienus, gan uzkodas.

Visas dienas garumā – līdz plkst. 00.00 būs iespēja iegādāties biļetes ar 30% atlaidi uz SIA “Lielais Dzintars” organizētajiem pasākumiem. Biļetes ar atlaidi būs pieejamas ierobežotā daudzumā un atlaides nesummējas. Tās varēs iegādāties koncertzāles informācijas centrā, “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. 

“Muzeju nakts” aktivitātes Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” atbalsta Liepājas muzejs un Liepājas pašvaldība. Uzziņām aicinām sazināties ar koncertzāles informācijas centru. Darba laiks: no pirmdienas līdz piektdienai: 11.00–17.00, sestdienās, svētdienās: 10.00–15.00. Tālrunis: +371 634 24 555, e-pasts: info@lielaisdzintars.lv


Related events


MARCH