Новости


 
 

“Lielais dzintars” radīs jauniešiem veltītu laikmetīgās mūzikas un cirka mākslas programmu

24. НОЯБРЯ

2022


Koncertzāle“Lielais dzintars” līdz 2024. gada februārim īstenos projektu “Mākslulaboratoriju “Cirque Musique””. Tā laikā kopā ar projekta partneriem noIslandes un Norvēģijas, kā arī iesaistot profesionālus jaunās paaudzes komponistusun mūziķus no Latvijas, taps jauniešu auditorijai paredzēta mobilastarpdisciplināra muzikāla izrāde ar cirka un horeogrāfijas elementiem.

Projekta laikā paredzētas četras radošās darbnīcas jeb ateljē, kas norisināsies visa 2023. gada garumā. Tajās mūzikas skolu audzēkņi un citi jaunieši vecumā no 12 līdz 18 gadiem varēs piedalīties mūzikas un cirka darbnīcās, gan paši līdzdarbosies jaunrades procesā un veidos savstarpēju sadarbības tīklu. Profesionāļu mūziķu un komponistu vadībā dalībnieki apgūs jaunas skatuves prasmes, kā arī paplašinās savu mākslas uztveres pieredzi. Projekts veicinās jauno mākslas profesionāļu izaugsmi un izpratni par laikmetīgiem skatuves darbiem, kā arī būs ieguldījums jauniešu auditorijai paredzēta augstvērtīga mākslinieciskā satura radīšanā un reģionālajā iesaistē.
Projektu finansē Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) finanšu instrumenta programma „Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atklāts konkurss „Atbalsts profesionālās mākslas un kultūras produktu radīšanai bērnu un jauniešu auditorijai”.