News


 
 

Vondrāčeks, Maeda, Sējāns, Leimane – Liepājas Simfoniskais orķestris izsludina rudens koncertus

25. MAY

2023


Liepājas Simfoniskais orķestris, kas vēl nupat ar saviļņojošu koncertprogrammu noslēdza savu pirmo sezonu galvenā diriģenta Gunta Kuzmas vadībā, jau aicina klausītājus uz nākamās sezonas muzikālajiem notikumiem, kuros varēs piedzīvot dažādu laikmetu un stilu simfoniskos meistardarbus.

Šoruden kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri uz koncertzāles ”Lielais dzintars” skatuves kāps gan tādi izcili solisti kā čehu pianists Lukāšs Vondrāčeks, japāņu uzlecošā zvaigzne vijolniece Hina Maeda, gan pašmāju atskaņotājmākslinieks, mūzikas producents un komponists Reinis Sējāns un arī Latvijas Nacionālā baleta vadošā soliste Elza Leimane.

143. koncertsezonas atklāšanā 16. septembrī pulksten 18 Liepājas Simfoniskais orķestris un tā galvenais diriģents Guntis Kuzma klausītājus vedīs emocionālā ceļojumā no tumsas uz gaismu, no izmisuma uz cerību: triumfs pār paša piedzīvoto psiholoģisko krīzi un atgriešanās pie radošās darbības ir Sergeja Rahmaņinova Otrā klavierkoncerta tēma. 

Sezonas atklāšanas koncerta īpašais viesis būs čehu pianists Lukāšs Vondrāčeks. Laikraksts ”The Boston Globe” par viņa pērn atskaņoto Rahmaņinova Otro klavierkoncertu kopā ar Bostonas Simfonisko orķestri rakstīja jūsmīgas atsauksmes: ”Viņa spēle izcēlās ar mirdzošām, vieglām pasāžām un skaņdarba tumšās, retoriskās drāmas pārvaldījumu.”

Vēl programmā iekļauts viena no ietekmīgākajiem Polijas mūziķiem – komponista Vitolda Ļutoslavska Koncerts orķestrim, kā arī pašmāju mūzikas dižgara – komponista Agra Engelmaņa opuss “Musica alba”. 

21. oktobrī pulksten 18 koncertzālē “Lielais dzintars” pirmo reizi ar simfonisku vērienu izskanēs mūziķa un komponista Reiņa Sējāna un Latvijas Nacionālā baleta vadošās solistes un horeogrāfes Elzas Leimanes kopdarbs “Vārna. Lidojums vienā cēlienā”.

”Vārna. Lidojums vienā cēlienā” ir stāsts par cilvēku – ne par vārnu – par cilvēka iekšējo cīņu, par neglīto skaistajā un skaisto neglītajā, tuvošanos bīstamajam un sevis no jauna iepazīšanu. Vārna kā simbols, kā ārkārtīgi intelektuāli attīstīts un skaists putns šo stāstu palīdz izstāstīt tā, lai katrs tajā ieraudzītu sevi.

2. decembrī pulksten 18 Liepājas Simfoniskais orķestris Gunta Kuzmas vadībā koncertēs ar japāņu uzlecošo zvaigzni – vijolnieci Hinu Maedu, kas nupat plūca laurus 16. Starptautiskajā Henrika Veņavska vijolnieku konkursā, ar šo milzīgo panākumu piesaistot lielu mūzikas pasaules uzmanību.

Uz “Lielā dzintara” skatuves šī izcilā mūziķe mirdzēs poļu komponista Henrika Veņavska Otrajā vijolkoncertā, bet vakara programmā skanēs arī Kārļa Marijas fon Vēbera uvertīra operai “Eiriante” un Sergeja Rahmaņinova simfoniskā poēma “Mirušo sala”, savukārt pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos Jura Karlsona “Noslēpumainais dārzs”.

Biļetes uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertiem pieejamas “Biļešu Paradīzes” tīklā https://www.bilesuparadize.lv/lv/organizer/50.

Koncertus atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Valsts kultūrkapitāla fonds un Liepājas pilsēta.

Related events


MARCH