Jaunumi


 
 

Liepājas Simfoniskais orķestris Vecgada izskaņā piedāvās ceļojumu simfodžeza pasaulē ar Brodvejas mūziklu atbalsīm

04. NOVEMBRIS

2022


Liepājas Simfoniskajā Vecgada koncertā, kas 28. un 30. decembrī pulksten 19 notiks koncertzālē “Lielais dzintars”, Liepājas Simfoniskais orķestris aicinās krāšņi aizvadīt 2022. gadu. Svētku koncerta programma kopā ar dziedātāju Beāti Zviedri klausītājus aizvedīs muzikālā ceļojumā simfodžeza pasaulē ar Brodvejas mūziklu atbalsīm.

Liepājas Simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs diriģents Guntis Kuzma koncerta programmai izvēlējies vieglu un dzirkstošu mūziku no amerikāņu džeza klasiķu Džordža Gēršvina, Leonarda Bernsteina un Koula Portera zelta repertuāra. Koncertā skanēs gan instrumentāli fragmenti, gan daudzas populāras dziesmas no dažādiem Brodvejas mūzikliem un ne tikai – Gēršvina Fascinating Rythm, Bernsteina I Feel Pretty vai Portera I Love Paris un daudzas citas gadu desmitos iemīļotas dziesmas.

Kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri diriģenta Gunta Kuzmas vadībā uz “Lielā dzintara” skatuves šajā vakarā kāps Beāte Zviedre – dziedātāja ar smalku un niansētu balsi, plašu diapazonu un daudzpusīgu muzikālo pieredzi, skolota kā džeza, tā arī akadēmiskajā dziedāšanā. 

Beāte Zviedre, kas bijusi nominēta Lielajai mūzikas balvai 2020 kategorijā „Gada jaunais mākslinieks”, kopš 2010. gada dzied vokālajā grupā “Framest” un kā soliste uzstājas dažādos projektos. Māksliniece muzicējusi kopā ar kamermūziķiem, dažādiem džeza sastāviem un Latvijas vadošajiem orķestriem, koncertējusi daudzviet Eiropā, kā arī Ķīnā, Japānā un Korejā.

29. decembrī ar šo programmu Liepājas Simfoniskais orķestris viesosies arī Vidzemes koncertzālē Cēsīs.

Biļetes uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertiem pieejamas “Biļešu Paradīzes” tīklā https://www.bilesuparadize.lv/lv/organizer/50. Liepājas Simfoniskā vecgada koncerta programmu atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija un Liepājas pašvaldība. 

Atgādinām, ka vēl līdz gada beigām Liepājas Simfoniskais orķestris 17. novembrī spēlēs arī Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” rīkotajā valsts svētku koncertā “Latvijai 104”. 3. decembrī orķestris aicina uz krāšņu koncertu ar pianistu Andreju Osokinu, bet 17. decembrī Ventspils koncertzālē “Latvija” Liepājas Simfoniskais orķestris atskaņos Ziemassvētku koncertprogrammu kopā ar pianistu Vestardu Šimku.

Saistītie pasākumi


MARTS