Jaunumi


 
 

Zvaigžņu festivāla otrajā nedēļā – pasaules grandi pūšaminstrumentu spēlē un kamerkoris “Ave Sol

27. FEBRUĀRIS

2023


Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotais Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls šonedēļ, 2. un 4. martā Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”, klausītājus aicina baudīt latviešu kormūzikas šedevrus Rīgas kamerkora “Ave Sol” un diriģenta Jurģa Cābuļa interpretācijā, kā arī simfonisko mūziku ar trompetista Sergeja Nakarjakova un trombonista Kristiana Lindberga virtuozo uzstāšanos.

2. martā pulksten 19 Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” Dzintara Jurgelaiša kamerzālē Rīgas kamerkoris “Ave Sol” jaunās kordiriģentu paaudzes pārstāvja un Dziesmusvētku virsdiriģenta Jurģa Cābuļa vadībā atskaņos latviešu kormūzikas meistaru dziesmas. 

Sapņainā grafiķa Jāņa Ivanova vokalīzes liktas līdzās Pētera Vaska zemgaliskajām “Līdzenuma ainavām”, kuru atskaņojumā piedalīsies arī Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi – orķestra koncertmeistare, vijolniece Līga Baltābola un čellu grupas koncertmeistars Klāvs Jankevics. 

Pētera Plakida cikls “Trejžuburi” skanēs debešķīgi dzidrās balss īpašnieces Aleksandras Špicbergas lasījumā.

Kora sniegumā skanēs arī jaunās paaudzes skaistuma meklētāja Jēkaba Jančevska lieldarbs korim un čellam “When” ar Šekspīra dzeju un “Meditācija gaismai” vijolei un klavierēm. 

Savukārt orķestra biežs viesis, pianists Edgars Tomševics atskaņos Ivanova variācijas, un visu vainagos Vaska vīzija “Klusuma auglis” ar Mātes Terēzes tekstu kā apliecinājums mūžīgās mīlestības dzīvīgumam.

4. martā pulksten 18 uz Zvaigžņu festivāla lielās skatuves kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri kāps divi mūsdienu pūšaminstrumentu mūzikas dižgari – viens no pasaulē pieprasītākajiem trompetistiem, par trompetes Paganīni sauktais mūziķis Sergejs Nakarjakovs un ģeniālais zviedru trombonists Kristians Lindbergs, kurš arī vitāls diriģents un komponists. Katra viņa uzstāšanās ir vesela izrāde.

Zvaigžņu festivālā Lindbergs spēlēs solo pats savā Trombonkoncertā “Black Hawk Eagle” un diriģēs divus citus lieldarbus: Mečislava Veinberga mistikas pilnām krāsām un negaidītām temperamentu maiņām caurstrāvoto Trompetes koncertu un Žana Sibēliusa populāro Otro simfoniju.

31. Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Liepājas pilsēta un SEB banka. 

Biļetes uz festivāla koncertiem nopērkamas “Biļešu paradīzes” tīklā https://www.bilesuparadize.lv/lv/custompage/3346


Saistītie pasākumi


MARTS